Kategoria: Viestintäratkaisut | Kirjoittanut Petri Vihanto

Kokous kaikilla aisteilla

Aloitamme neuvottelun. Tarkemmin sanottuna etäneuvottelun, videoneuvottelun, virtuaalineuvottelun, interaktiivisen kokouksen, siitä voi käyttää mitä nimeä tahansa. Tarkoituksena on yhdistää päät ja ajatukset sekä saavuttaa hyvä ja mahdollisimman konkreettinen lopputulos.

Jos puhe riittäisi, olisimme kaikki puhelimessa, mutta ihmisten välisestä viestinnästä jopa 97 % voi olla ei-verbaalista.

Kokoukseen osallistuu väkeä monelta mantereelta: Euroopasta ja Yhdysvalloista sekä erikoisasiantuntijoita Kiinasta ja Japanista. Mukana on ihmisiä, jotka eivät ennestään tunne toisiaan. Aasian yhteydet on vasta asennettu. Kaikki sopan ainekset ovat koossa, joku sanoisi.

Interaktiivisen näytön voima

Asiat sujuvat, sillä neuvottelussamme käytetään Ricohin visuaalisen viestinnän ratkaisuja, ja jokaisessa huoneessa ympäri maailman voi olla ns. interaktiivinen valkotaulu, joka on yhteistyön käytännön keskus. Se on yhdistelmä näyttöä, valkotaulua, kommunikaatioväylää, alustaa, ohjelmistoa ja paljon muuta. Se on yksinkertainen työkalu, jolla monimutkaisimmatkin asiat aukeavat ja ihmisten välinen ajatusten vaihto on esteetöntä ja helppoa.

Suunnitelmallisuus yhdistyy spontaaniuteen

Kollegani Minzhe Kiinassa pitää piirtämisestä ja tekee sen suoraan taululla näkyvään presentaatioon. Hän ajattelee viivoin ja on mestari havainnollistamaan asiat samalla kun me muut puhumme. Yhteys Aasiaan on moitteeton, monellakin tapaa.

Daniele Italiassa viittoo ja puhuu elein yhtä paljon kuin sanoin. Tuloksena on show, jonka me kaikki haluamme nähdä. Eric Chicagosta tekee hienoja Powerpoint-esityksiä ja näyttää mielellään liikkuvaa kuvaa. Muilla osanottajilla on paljon välikommentoitavaa, nostoja, yksityiskohtia, korjauksia, jopa huumorin kukkia, jotka on poimittava silloin kun niitä esiin tulee. Olemme kuin yhtä tiimiä, ymmärrämme jopa huonoa englantia puhuvaa Gerardia paremmin kuin koskaan.

Onko täydellistä palaveria?

Kuvailinko juuri täydellisen kokouksen? Ainakin hyvin lähelle sitä. Ricohin toimintavarma laitteisto yhdistää ihmiset kokonaisine toimintoineen: puheet, eleet, katseet, muistiinpanot, hahmotelmat, esitykset, jopa hersyvyyden. Jokainen osapuoli saa käyttää luontaisia keinojaan asian esille tuomiseksi. Spontaaniuden salliminen on tärkeää jo luovuuden takia.

Autamme sinua löytämään

Lähtökohta on yksi ja yhtenäinen: itse työ, sen muutos ja tehostaminen. Ricohin visuaaliset viestintäratkaisut ovat välineitä ja palveluja, joilla yhteistyölle annetaan sen täysi voima. Ne ratkaisevat monia, hyvin erilaisiakin kokoustarpeita ja sisältävät takuuvarmat yhteydet sekä täyden tuen.

Kaikki pitävät siitä, että kokouksessa asiat menevät mitattavasti eteenpäin, asiat saadaan sovittua, jopa dokumentit jaettavaan kuntoon. Me Ricohilla suorastaan vaadimme sitä.